TRANSFORMĂRI

Editura Ozalid chat
Loc publicare București
An 2013
Subiect arhitectură românească (album) chat
arhitectura construcţiilor (album) chat
arhitectura locuinţelor româneşti(album) chat
ISBN 9786069332726
Note Este al doilea volum al seriei „Arhitectura românească în detalii”

Ars V 747

    TRANSFORMĂRI / editor coordonator proiect editorial și volum Emilia Țugui ; elaborarea tehnică a desenelor: Doru-Ioan Boeriu, Andrei-Constantin Grigorescu, Oana-Valentina Eremia, ... ; introducere: Kázmér Kovács.- București : Ozalid , 2013.
    216 p. : fotogr. color, il. parte color, tab..- (Arhitectura românească în detalii (tit. serie)).    
    Este al doilea volum al seriei „Arhitectura românească în detalii”
    Cel de-al doilea volum al seriei Arhitectura romaneasca in detalii. Transformari, are ca tematica interventiile pe constructii existente. Proiectele selectate sunt exemple de constructii a caror valoare arhitecturala, cel putin la momentul demararii proiectului, a permis ca demersul arhitectilor sa nu fie limitat de constrangeri legate de pastrarea anumitor elemente valoroase de patrimoniu. Volumul acopera diverse tipologii de interventii, atat din punct de vedere al caracteristicilor constructiei initiale, cat si al modului in care a fost abordat proiectul. Exemplele prezentate variaza de la reutilizarea si adaptarea unor cladiri vechi, la interventia pe structuri contemporane abandonate inainte de finalizare. Problemele specifice interventiilor pe constructii existente tratate in acest volum (adaptare formala si functionala, adaptarea structurii si a instalatiilor, asanare) sunt diferite de cazul unei constructii noi dar si de exigentele legislative si doctrinare specifice restaurarii (cele cateva exemple de constructii inscrise pe lista monumentelor istorice suferisera transformari care au afectat valoarea arhitecturala). Contributiile teoretice, care ajuta la intelegerea problematicilor si complexitatii interventiilor pe constructii existente din punct de vedere al rezistentei si stabilitatii constructiilor, sunt elaborate de ingineri cu experienta in domeniul proiectarii. Temele abordate se refera la continutul expertizelor tehnice, abordarea lucrarilor de extindere din punct de vedere structural sau aspecte geotehnice si probleme de fundare in cazul extinderii cladirilor existente. Alaturi de proiectul studentesc, echipa UpTIM prezinta ideea care va sta la baza realizarii proiectului cu care va candida la editia 2014 a concursului international Solar Decathlon Europe, prin care studentii vor incerca sa realizeze o imbunatatire a conditiilor de locuit intr-un bloc de apartamente realizat in perioada comunista..
    ISBN 9786069332726

    I Ţugui, Emilia(coord.)
    II Kovács, Kázmér(pref.)
    III Boeriu, Doru-Ioan(graf.)
    IV Grigorescu, Andrei-Constantin(graf.)
    V Eremia, Oana-Valentina(graf.)

    1. arhitectură românească (album)
    2. arhitectura construcţiilor (album)
    3. arhitectura locuinţelor româneşti(album)

728(498)(084)

010 __ $a9786069332726
035 __ $aArs V 747
101 0_ $arum
200 0_ $aTRANSFORMĂRI $bCarte tipărită $feditor coordonator proiect editorial și volum Emilia Țugui $gelaborarea tehnică a desenelor: Doru-Ioan Boeriu, Andrei-Constantin Grigorescu, Oana-Valentina Eremia, ... $gintroducere: Kázmér Kovács
210 ## $aBucurești $cOzalid $d2013
215 __ $a216 p. $cfotogr. color, il. parte color, tab.
225 0_ $aArhitectura românească în detalii (tit. serie) $h2
299 __ $aTRANSFORMĂRI
300 __ $aEste al doilea volum al seriei „Arhitectura românească în detalii”
330 __ $aCel de-al doilea volum al seriei Arhitectura romaneasca in detalii. Transformari, are ca tematica interventiile pe constructii existente. Proiectele selectate sunt exemple de constructii a caror valoare arhitecturala, cel putin la momentul demararii proiectului, a permis ca demersul arhitectilor sa nu fie limitat de constrangeri legate de pastrarea anumitor elemente valoroase de patrimoniu. Volumul acopera diverse tipologii de interventii, atat din punct de vedere al caracteristicilor constructiei initiale, cat si al modului in care a fost abordat proiectul. Exemplele prezentate variaza de la reutilizarea si adaptarea unor cladiri vechi, la interventia pe structuri contemporane abandonate inainte de finalizare. Problemele specifice interventiilor pe constructii existente tratate in acest volum (adaptare formala si functionala, adaptarea structurii si a instalatiilor, asanare) sunt diferite de cazul unei constructii noi dar si de exigentele legislative si doctrinare specifice restaurarii (cele cateva exemple de constructii inscrise pe lista monumentelor istorice suferisera transformari care au afectat valoarea arhitecturala). Contributiile teoretice, care ajuta la intelegerea problematicilor si complexitatii interventiilor pe constructii existente din punct de vedere al rezistentei si stabilitatii constructiilor, sunt elaborate de ingineri cu experienta in domeniul proiectarii. Temele abordate se refera la continutul expertizelor tehnice, abordarea lucrarilor de extindere din punct de vedere structural sau aspecte geotehnice si probleme de fundare in cazul extinderii cladirilor existente. Alaturi de proiectul studentesc, echipa UpTIM prezinta ideea care va sta la baza realizarii proiectului cu care va candida la editia 2014 a concursului international Solar Decathlon Europe, prin care studentii vor incerca sa realizeze o imbunatatire a conditiilor de locuit intr-un bloc de apartamente realizat in perioada comunista.
606 __ $aarhitectură românească (album)
606 __ $aarhitectura construcţiilor (album)
606 __ $aarhitectura locuinţelor româneşti(album)
608 __ $aalbum
675 __ $a728(498)(084)
686 __ $a7/77
702 _0 $4coord. $aŢugui, Emilia
702 _0 $4pref. $aKovács, Kázmér
702 _0 $4graf. $aBoeriu, Doru-Ioan
702 _0 $4graf. $aGrigorescu, Andrei-Constantin
702 _0 $4graf. $aEremia, Oana-Valentina
975 00 $a728
975 00 $a(084)
975 00 $a(498)
Barcode/Nr. Inventar Număr/Ediție Localizare Regim resursa Disponibil Cota
1. 906046 / 0906046 D Împrumut la sala de lectură Da Ars V 747
Gestiune Regim imprumut Ex. Acțiune
D Împrumut la sala de lectură 1

Disponibile: 1

Lăsați un comentariu