Ritz și Escoffier : hotelierul, maestrul bucătar și ascensiunea clasei de lux

Autor chat
Editura Editura Corint chat
Loc publicare București
An 2023
Subiect industria hoteliră și restaurante chat
istoria Londrei - sec. 19-20 chat
Ritz, César chat
Escoffier, Auguste chat
ISBN 9786060883937
Note Bibliografie p. 289-292

III 38864

Barr, Luke
    Ritz și Escoffier : hotelierul, maestrul bucătar și ascensiunea clasei de lux / Luke Barr ; prefață de Adrian Majuru ; traducere din limba engleză de Ioana Adam.- București : Editura Corint , 2023 (București : Monitorul oficial) .
    304 p. : fotogr..- (Istorii urbane).    
    Bibliografie p. 289-292
    În această carte care abundă în scandaluri și povești despre opulență, Luke Barr îi poartă pe cititori într-o călătorie în timp, în Londra și Parisul de la cumpăna secolelor XIX–XX. Din paginile volumului veți afla cum ilustrul hotelier César Ritz și faimosul chef Auguste Escoffier și-au unit forțele la Savoy, pentru a uimi lumea întreagă cu luxul modern al acestui bine-cunoscut hotel londonez, unde melanjul dintre evreii americani și înalta societate britanică anunța apariția unei noi ordini sociale și ascensiunea clasei de mijloc. Barr recreează atmosfera palpitantă a perioadei din ajunul Primului Război Mondial, La Belle Époque, atunci când aristocrația britanică a atins apogeul, femeile au început să iasă la restaurant neînsoțite, iar noii îmbogățiți americani și industriașii lipsiți de tact socializau la Londra, etalându-și bunurile de lux. Colaborând la Savoy – hotel care primea clienți fideli și, uneori, pofticioși din cale-afară, precum Oscar Wilde și Sarah Bernhardt –, Escoffier inova în domeniul bucătăriei moderne și influența decisiv gastronomia franceză, iar Ritz înființa primul hotel de lux din lume..
    ISBN 9786060883937

    I Majuru, Adrian(pref.)
    II Adam, Ioana(trad.)

    1. industria hoteliră și restaurante
    2. istoria Londrei - sec. 19-20
    3. Ritz, César
    4. Escoffier, Auguste

640.41
929Ritz, César
929Escoffier, Auguste
94(420-Londra)"18/19"
082.1Istorii urbane


035 __ $aIII 38864
299 __ $aRitz și Escoffier : hotelierul, maestrul bucătar și ascensiunea clasei de lux
955 __ $a1
200 __ $aRitz și Escoffier $ehotelierul, maestrul bucătar și ascensiunea clasei de lux $fLuke Barr $gprefață de Adrian Majuru $gtraducere din limba engleză de Ioana Adam $bCarte tipărită
700 __ $aBarr, Luke
702 __ $aMajuru, Adrian $4pref.
702 __ $aAdam, Ioana $4trad.
010 __ $a9786060883937
675 __ $a640.41
675 __ $a929Ritz, César
675 __ $a929Escoffier, Auguste
675 __ $a94(420-Londra)"18/19"
675 __ $a082.1Istorii urbane
686 __ $a62/64
608 __ $amonografie
606 __ $aindustria hoteliră și restaurante
606 __ $aistoria Londrei - sec. 19-20
606 __ $aRitz, César
606 __ $aEscoffier, Auguste
101 __ $arum
210 __ $aBucurești $cEditura Corint $d2023 $eBucurești $gMonitorul oficial
215 __ $a304 p. $cfotogr.
225 __ $aIstorii urbane
300 __ $aBibliografie p. 289-292
330 __ $aÎn această carte care abundă în scandaluri și povești despre opulență, Luke Barr îi poartă pe cititori într-o călătorie în timp, în Londra și Parisul de la cumpăna secolelor XIX–XX. Din paginile volumului veți afla cum ilustrul hotelier César Ritz și faimosul chef Auguste Escoffier și-au unit forțele la Savoy, pentru a uimi lumea întreagă cu luxul modern al acestui bine-cunoscut hotel londonez, unde melanjul dintre evreii americani și înalta societate britanică anunța apariția unei noi ordini sociale și ascensiunea clasei de mijloc. Barr recreează atmosfera palpitantă a perioadei din ajunul Primului Război Mondial, La Belle Époque, atunci când aristocrația britanică a atins apogeul, femeile au început să iasă la restaurant neînsoțite, iar noii îmbogățiți americani și industriașii lipsiți de tact socializau la Londra, etalându-și bunurile de lux. Colaborând la Savoy – hotel care primea clienți fideli și, uneori, pofticioși din cale-afară, precum Oscar Wilde și Sarah Bernhardt –, Escoffier inova în domeniul bucătăriei moderne și influența decisiv gastronomia franceză, iar Ritz înființa primul hotel de lux din lume.
Barcode/Nr. Inventar Număr/Ediție Localizare Regim resursa Disponibil Cota
1. 1069032 / 1069032 SA Împrumut Da 64/ B33
2. 1069031 / 1069031 SA Împrumut Da 64/ B33
3. 1069030 / 1069030 F6 Împrumut Da 64/ B33
4. 1069029 / 1069029 F4 Împrumut Da 64/ B33
5. 1069028 / 1069028 F3 Împrumut Da 64/ B33
6. 1069027 / 1069027 F2 Împrumut Da 64/ B33
7. 1069026 / 1069026 F1 Împrumut Da 64/ B33
8. 1069025 / 1069025 D Împrumut la sala de lectură Da III 38864
Gestiune Regim imprumut Ex. Acțiune
D Împrumut la sala de lectură 1
F1 Împrumut 1
F2 Împrumut 1
F3 Împrumut 1
F4 Împrumut 1
F6 Împrumut 1
SA Împrumut 2

Disponibile: 8

Lăsați un comentariu