Autor | Barr, Luke chat |
Editura | Editura Corint chat |
Loc publicare | București |
An | 2023 |
Subiect | industria hoteliră și restaurante chat |
istoria Londrei - sec. 19-20 chat | |
Ritz, César chat | |
Escoffier, Auguste chat | |
ISBN | 9786060883937 |
Note | Bibliografie p. 289-292 |
Alt sistem de control al numerelor | |
Cotă | III 38864 |
Titlu | |
Titlu | Ritz și Escoffier : hotelierul, maestrul bucătar și ascensiunea clasei de lux |
[nedefinit] | 1 |
Titlu / Menţiuni de responsabilitate | |
Titlu | Ritz și Escoffier |
Alte informaţii la titlu | hotelierul, maestrul bucătar și ascensiunea clasei de lux |
Prima menţ. de resp. | Luke Barr |
Urm. menţ. de responsabilitate | prefață de Adrian Majuru |
traducere din limba engleză de Ioana Adam | |
Desemnarea gen. a materialului | Carte tipărită |
Nume de persoană / resp. intelectuală primară | |
Autor principal | Barr, Luke |
Nume de persoană / resp. intelectuală secundară | |
Autor secundar | Majuru, Adrian |
Cod de legătură | pref. |
Autor secundar | Adam, Ioana |
Cod de legătură | trad. |
ISBN | |
Număr ISBN | 9786060883937 |
Număr (indice) CZU | |
Număr (indice) CZU | 640.41 |
929Ritz, César | |
929Escoffier, Auguste | |
94(420-Londra)"18/19" | |
082.1Istorii urbane | |
Alte clasificări | |
Alte clasificări - Numărul clasei | 62/64 |
Caracteristicile rubricii | |
Element de intrare | monografie |
Vedetă de subiect ca subiect | |
Subiect | industria hoteliră și restaurante |
istoria Londrei - sec. 19-20 | |
Ritz, César | |
Escoffier, Auguste | |
Limba resursei | |
Limba textului | rum |
Publicare, distribuţie | |
Loc publicare | București |
Editura | Editura Corint |
Data publicării | 2023 |
Locul tipăririi | București |
Numele tipografiei | Monitorul oficial |
Descriere fizică | |
Desemnarea specifica a mat. | 304 p. |
Alte detalii fizice | fotogr. |
Serii | |
Titlul seriei | Istorii urbane |
Notă generală | |
Textul notei | Bibliografie p. 289-292 |
Notă de rezumat/abstract | |
Abstract/Sumar | În această carte care abundă în scandaluri și povești despre opulență, Luke Barr îi poartă pe cititori într-o călătorie în timp, în Londra și Parisul de la cumpăna secolelor XIX–XX. Din paginile volumului veți afla cum ilustrul hotelier César Ritz și faimosul chef Auguste Escoffier și-au unit forțele la Savoy, pentru a uimi lumea întreagă cu luxul modern al acestui bine-cunoscut hotel londonez, unde melanjul dintre evreii americani și înalta societate britanică anunța apariția unei noi ordini sociale și ascensiunea clasei de mijloc. Barr recreează atmosfera palpitantă a perioadei din ajunul Primului Război Mondial, La Belle Époque, atunci când aristocrația britanică a atins apogeul, femeile au început să iasă la restaurant neînsoțite, iar noii îmbogățiți americani și industriașii lipsiți de tact socializau la Londra, etalându-și bunurile de lux. Colaborând la Savoy – hotel care primea clienți fideli și, uneori, pofticioși din cale-afară, precum Oscar Wilde și Sarah Bernhardt –, Escoffier inova în domeniul bucătăriei moderne și influența decisiv gastronomia franceză, iar Ritz înființa primul hotel de lux din lume. |
Barcode/Nr. Inventar | Număr/Ediție | Localizare | Regim resursa | Disponibil | Cota | |
---|---|---|---|---|---|---|
1. | 1069032 / 1069032 | SA | Împrumut | Da | 64/ B33 | |
2. | 1069031 / 1069031 | SA | Împrumut | Da | 64/ B33 | |
3. | 1069030 / 1069030 | F6 | Împrumut | Da | 64/ B33 | |
4. | 1069029 / 1069029 | F4 | Împrumut | Da | 64/ B33 | |
5. | 1069028 / 1069028 | F3 | Împrumut | Da | 64/ B33 | |
6. | 1069027 / 1069027 | F2 | Împrumut | Da | 64/ B33 | |
7. | 1069026 / 1069026 | F1 | Împrumut | Da | 64/ B33 | |
8. | 1069025 / 1069025 | D | Împrumut la sala de lectură | Da | III 38864 |
Gestiune | Regim imprumut | Ex. | Acțiune |
---|---|---|---|
D | Împrumut la sala de lectură | 1 |
|
F1 | Împrumut | 1 |
|
F2 | Împrumut | 1 |
|
F3 | Împrumut | 1 |
|
F4 | Împrumut | 1 |
|
F6 | Împrumut | 1 |
|
SA | Împrumut | 2 |
|