Autor | Iorga, Ana chat |
Editura | Editura Corint chat |
Loc publicare | București |
An | 2015 |
Subiect | artă culinară (România)(istoric) chat |
pregătirea meselor în general chat | |
ISBN | 9786068723617 |
Note | Bibliografie p. 73-76 |
ISBN | |
Număr ISBN | 9786068723617 |
Alt sistem de control al numerelor | |
Cotă | III 34166 |
Limba resursei | |
Limba textului | rum |
Titlu / Menţiuni de responsabilitate | |
Titlu | Mesele de odinioară |
Desemnarea gen. a materialului | Carte tipărită |
Alte informaţii la titlu | de la Palatul Regal la Târgul Moșilor : [album] |
Prima menţ. de resp. | text: Ana Iorga, Filip-Lucian Iorga |
Urm. menţ. de responsabilitate | ilustrații: Arhivele Naționale ale României |
cuvânt încheiere: Florica Bucur, Elena Mușat | |
Publicare, distribuţie | |
Loc publicare | București |
Editura | Editura Corint |
Data publicării | 2015 |
Locul tipăririi | Bucureşti |
Numele tipografiei | Monitorul Oficial |
Descriere fizică | |
Desemnarea specifica a mat. | 192 p. |
Alte detalii fizice | fotogr., il. parte color |
Serii | |
Titlul seriei | Istorie cu blazon |
Titlu | |
Titlu | Mesele de odinioară : de la Palatul Regal la Târgul Moșilor : [album] |
Notă generală | |
Textul notei | Bibliografie p. 73-76 |
Notă de rezumat/abstract | |
Abstract/Sumar | „Vă invităm să călătorim împreună printre mâncărurile de altădată ale românilor şi să ne aşezăm, măcar cu gândul, la mesele de odinioară. De la Palatul Regal la Târgul Moşilor, din epoca fanariotă în perioada interbelică, de la mâncărurile grele şi spectaculoase ale curţilor boiereşti din secolul al XIX-lea la mâncărurile elaborate, rafinate şi elegante ale bucătăriei franceze, vom încerca să revizităm o porţiune agreabilă a trecutului nostru, care ne poate da idei şi pentru prezentul nostru culinar.” Ana Iorga, Filip-Lucian Iorga Îi plăcea cu deosebire ciorba de ştiucă fiartă în zeamă de varză acră cu hrean, iacniile şi plachiile, crap umplut cu stafide, curcan cu varză umplut cu castane şi purcel fript, dacă era întreg. Ion Ghica În cinste erau, afară de felurile obișnuite în țară și de multe excursiuni în bucătăria franceză, bucatele grecești și turcești: nenumărate feluri cu untdelemn, cataifurile, baclavalele și caplamalele, cari mai trăiesc și astăzi, precum și altele, din nenorocire defuncte, de care îmi aduc aminte cu jând. Radu Rosetti |
Vedetă de subiect ca subiect | |
Subiect | artă culinară (România)(istoric) |
pregătirea meselor în general | |
Caracteristicile rubricii | |
Element de intrare | monografie |
Număr (indice) CZU | |
Număr (indice) CZU | 641.55(498)(084) |
082.1Istorie cu blazon | |
Alte clasificări | |
Alte clasificări - Numărul clasei | 62/64 |
Nume de persoană / resp. intelectuală primară | |
Autor principal | Iorga, Ana |
Nume de persoană / resp. intelectuală alternativă | |
Autor alternativ | Iorga, Filip Lucian |
Nume de persoană / resp. intelectuală secundară | |
Cod de legătură | postf. |
Autor secundar | Bucur, Florica |
Cod de legătură | postf. |
Autor secundar | Mușat, Elena |
Indici CZU | |
Indice de bază CZU | 641.55 |
(084) | |
(498) | |
082.1 |
Barcode/Nr. Inventar | Număr/Ediție | Localizare | Regim resursa | Disponibil | Cota | |
---|---|---|---|---|---|---|
1. | 1053074 / 1053074 | F6 | Împrumut | Da | 641.5/ I-72 | |
2. | 909772 / 0909772 | SA | Împrumut | Da | 641.5/ I-72 | |
3. | 909771 / 0909771 | SA | Împrumut | Da | 641.5/ I-72 | |
4. | 909770 / 0909770 | F6 | Împrumut | Da | 641.5/ I-72 | |
5. | 909769 / 0909769 | F4 | Împrumut | Da | 641.5/ I-72 | |
6. | 909768 / 0909768 | F3 | Împrumut | Da | 641.5/ I-72 | |
7. | 909767 / 0909767 | F2 | Împrumut | Da | 641.5/ I-72 | |
8. | 909766 / 0909766 | F1 | Împrumut | Nu | 641.5/ I-72 | |
9. | 909765 / 0909765 | D | Împrumut la sala de lectură | Da | III 34166 |
Gestiune | Regim imprumut | Ex. | Acțiune |
---|---|---|---|
D | Împrumut la sala de lectură | 1 |
|
F2 | Împrumut | 1 |
|
F3 | Împrumut | 1 |
|
F4 | Împrumut | 1 |
|
F6 | Împrumut | 2 |
|
SA | Împrumut | 2 |
|