Editura | Vellant chat |
Loc publicare | București |
An | 2008 |
Subiect | artă culinară (album) chat |
artă culinară (antichitate)(istoric) chat | |
antropologie culturală chat | |
gastronomie chat | |
ISBN | 9789738875814 |
Note | Bibliografie p. 358-361 |
ISBN | |
Număr ISBN | 9789738875814 |
Alt sistem de control al numerelor | |
Cotă | Ars IV 640 |
Limba resursei | |
Limba textului | rum |
Titlu / Menţiuni de responsabilitate | |
Titlu | ISTORIA gustului |
Desemnarea gen. a materialului | Carte tipărită |
Alte informaţii la titlu | [album] |
cu 238 de ilustraţii, dintre care 97 color | |
Prima menţ. de resp. | coordonată de Paul Freedman |
Urm. menţ. de responsabilitate | traducere: Raluca Popescu, Mădălina Tureatcă, Andra Stoica |
Publicare, distribuţie | |
Loc publicare | București |
Editura | Vellant |
Data publicării | 2008 |
Descriere fizică | |
Desemnarea specifica a mat. | 368 p. |
Alte detalii fizice | il. parte color |
Titlu | |
Titlu | ISTORIA gustului : [album] |
Notă generală | |
Textul notei | Bibliografie p. 358-361 |
Notă de rezumat/abstract | |
Abstract/Sumar | Istoria gustului este prima carte care discuta realizarile culinare ale diferitelor civilizatii, din trecut si prezent, descoperirile de ultima ora din istoria mondiala a gastronomiei, aruncand o noua lumina asupra placerii de a manca. Rezultatul este o complexa istorie a gustului: o incursiune prin cele mai elevate, elegante si placute ganduri despre mancare -ingrediente, preparare, prezentare - din preistorie pana in prezent. Care este motivul pentru care europenii, a caror bucatarie a fost una puternic condimentata incepand din vremea Imperiului Roman, au ajuns sa piarda complet gustul condimentelor pana in secolul al XIX-lea? Cum au influentat cafeaua si ciocolata obiceiurile culinare europene si comertul international? Care au fost originile sofisticatei si variatei bucatarii arabe? De la inceput pana la sfarsit, aceste pagini spun povestea incitanta si bogat ilustrata a unuia dintre obiceiurile umane vitale, care nu doar ne tine in viata, ci ne face sa ne simtim vii. Paul Freedman este profesor de istorie Chester D. Tripp la Universitatea Yale, anterior seful Catedrei de Istorie. O autoritate in istoria medievala a Spaniei, el este autorul lucrarii Images of the Medieval Peasant, care a fost premiata de Medieval Academy of America cu Medalia Haskins in 2002. Zeci de ani a cautat - si a gasit - mancaruri rafinate si noi experiente culinare in numeroase tari. |
Vedetă de subiect ca subiect | |
Subiect | artă culinară (album) |
artă culinară (antichitate)(istoric) | |
antropologie culturală | |
gastronomie | |
Caracteristicile rubricii | |
Element de intrare | album |
Număr (indice) CZU | |
Număr (indice) CZU | 641.5(100)(084) |
641.5:930.85 | |
Alte clasificări | |
Alte clasificări - Numărul clasei | 62/64 |
Nume de persoană / resp. intelectuală secundară | |
Cod de legătură | coord. |
Autor secundar | Freedman, Paul |
Cod de legătură | trad. |
Autor secundar | Popescu, Raluca |
Cod de legătură | trad. |
Autor secundar | Tureatcă, Mădălina |
Cod de legătură | trad. |
Autor secundar | Stoica, Andra |
Indici CZU | |
Indice de bază CZU | 641.5 |
(084) | |
(100) | |
:930.85 | |
641.5 |
Barcode/Nr. Inventar | Număr/Ediție | Localizare | Regim resursa | Disponibil | Cota | |
---|---|---|---|---|---|---|
1. | 906069 / 0906069 | D | Împrumut la sala de lectură | Da | Ars IV 640 |
Gestiune | Regim imprumut | Ex. | Acțiune |
---|---|---|---|
D | Împrumut la sala de lectură | 1 |
|