ISTORIA gustului : [album]

Editura Vellant chat
Loc publicare București
An 2008
Subiect artă culinară (album) chat
artă culinară (antichitate)(istoric) chat
antropologie culturală chat
gastronomie chat
ISBN 9789738875814
Note Bibliografie p. 358-361

Ars IV 640

    ISTORIA gustului : [album] : cu 238 de ilustraţii, dintre care 97 color / coordonată de Paul Freedman ; traducere: Raluca Popescu, Mădălina Tureatcă, Andra Stoica.- București : Vellant , 2008.
    368 p. : il. parte color.    
    Bibliografie p. 358-361
    Istoria gustului este prima carte care discuta realizarile culinare ale diferitelor civilizatii, din trecut si prezent, descoperirile de ultima ora din istoria mondiala a gastronomiei, aruncand o noua lumina asupra placerii de a manca. Rezultatul este o complexa istorie a gustului: o incursiune prin cele mai elevate, elegante si placute ganduri despre mancare -ingrediente, preparare, prezentare - din preistorie pana in prezent. Care este motivul pentru care europenii, a caror bucatarie a fost una puternic condimentata incepand din vremea Imperiului Roman, au ajuns sa piarda complet gustul condimentelor pana in secolul al XIX-lea? Cum au influentat cafeaua si ciocolata obiceiurile culinare europene si comertul international? Care au fost originile sofisticatei si variatei bucatarii arabe? De la inceput pana la sfarsit, aceste pagini spun povestea incitanta si bogat ilustrata a unuia dintre obiceiurile umane vitale, care nu doar ne tine in viata, ci ne face sa ne simtim vii. Paul Freedman este profesor de istorie Chester D. Tripp la Universitatea Yale, anterior seful Catedrei de Istorie. O autoritate in istoria medievala a Spaniei, el este autorul lucrarii Images of the Medieval Peasant, care a fost premiata de Medieval Academy of America cu Medalia Haskins in 2002. Zeci de ani a cautat - si a gasit - mancaruri rafinate si noi experiente culinare in numeroase tari..
    ISBN 9789738875814

    I Freedman, Paul(coord.)
    II Popescu, Raluca(trad.)
    III Tureatcă, Mădălina(trad.)
    IV Stoica, Andra(trad.)

    1. artă culinară (album)
    2. artă culinară (antichitate)(istoric)
    3. antropologie culturală
    4. gastronomie

641.5(100)(084)
641.5:930.85


010 __ $a9789738875814
035 __ $aArs IV 640
101 0_ $arum
200 0_ $aISTORIA gustului $bCarte tipărită $e[album] $ecu 238 de ilustraţii, dintre care 97 color $fcoordonată de Paul Freedman $gtraducere: Raluca Popescu, Mădălina Tureatcă, Andra Stoica
210 ## $aBucurești $cVellant $d2008
215 __ $a368 p. $cil. parte color
299 __ $aISTORIA gustului : [album]
300 __ $aBibliografie p. 358-361
330 __ $aIstoria gustului este prima carte care discuta realizarile culinare ale diferitelor civilizatii, din trecut si prezent, descoperirile de ultima ora din istoria mondiala a gastronomiei, aruncand o noua lumina asupra placerii de a manca. Rezultatul este o complexa istorie a gustului: o incursiune prin cele mai elevate, elegante si placute ganduri despre mancare -ingrediente, preparare, prezentare - din preistorie pana in prezent. Care este motivul pentru care europenii, a caror bucatarie a fost una puternic condimentata incepand din vremea Imperiului Roman, au ajuns sa piarda complet gustul condimentelor pana in secolul al XIX-lea? Cum au influentat cafeaua si ciocolata obiceiurile culinare europene si comertul international? Care au fost originile sofisticatei si variatei bucatarii arabe? De la inceput pana la sfarsit, aceste pagini spun povestea incitanta si bogat ilustrata a unuia dintre obiceiurile umane vitale, care nu doar ne tine in viata, ci ne face sa ne simtim vii. Paul Freedman este profesor de istorie Chester D. Tripp la Universitatea Yale, anterior seful Catedrei de Istorie. O autoritate in istoria medievala a Spaniei, el este autorul lucrarii Images of the Medieval Peasant, care a fost premiata de Medieval Academy of America cu Medalia Haskins in 2002. Zeci de ani a cautat - si a gasit - mancaruri rafinate si noi experiente culinare in numeroase tari.
606 __ $aartă culinară (album)
606 __ $aartă culinară (antichitate)(istoric)
606 __ $aantropologie culturală
606 __ $agastronomie
608 __ $aalbum
675 __ $a641.5(100)(084)
675 __ $a641.5:930.85
686 __ $a62/64
702 __ $4coord. $aFreedman, Paul
702 __ $4trad. $aPopescu, Raluca
702 __ $4trad. $aTureatcă, Mădălina
702 __ $4trad. $aStoica, Andra
975 00 $a641.5
975 00 $a(084)
975 00 $a(100)
975 00 $a:930.85 $a641.5
Barcode/Nr. Inventar Număr/Ediție Localizare Regim resursa Disponibil Cota
1. 906069 / 0906069 D Împrumut la sala de lectură Da Ars IV 640
Gestiune Regim imprumut Ex. Acțiune
D Împrumut la sala de lectură 1

Disponibile: 1

Lăsați un comentariu