Autor | Petre, Mona chat |
Editura | Nemira chat |
Loc publicare | București |
An | 2021 |
Subiect | artă culinară (reţete) chat |
gastronomie (ierburi și plante) chat | |
reţete culinare româneşti chat | |
preparate din legume (reţete culinare) chat | |
ISBN | 9786064312297 |
Note | Bibliografie p. 285 |
Titlu | |
Titlu | Ierburi uitate : Noua bucătărie veche |
[nedefinit] | 1 |
Titlu / Menţiuni de responsabilitate | |
Titlu | Ierburi uitate |
Desemnarea gen. a materialului | Carte tipărită |
Prima menţ. de resp. | Mona Petre |
Alte informaţii la titlu | Noua bucătărie veche |
Urm. menţ. de responsabilitate | [prefață de Matei Pleșu] |
Nume de persoană / resp. intelectuală primară | |
Autor principal | Petre, Mona |
Nume de persoană / resp. intelectuală secundară | |
Autor secundar | Pleşu, Matei |
Cod de legătură | pref. |
ISBN | |
Număr ISBN | 9786064312297 |
Alt sistem de control al numerelor | |
Cotă | III 37735 |
Număr (indice) CZU | |
Număr (indice) CZU | 641.55(083.12) |
641.55(498)(083.12) | |
392.8(498):641.565 | |
Alte clasificări | |
Alte clasificări - Numărul clasei | 62/64 |
Caracteristicile rubricii | |
Element de intrare | monografie |
Vedetă de subiect ca subiect | |
Subiect | artă culinară (reţete) |
gastronomie (ierburi și plante) | |
reţete culinare româneşti | |
preparate din legume (reţete culinare) | |
Limba resursei | |
Limba textului | rum |
Publicare, distribuţie | |
Data publicării | 2021 |
Locul tipăririi | Bucureşti |
Loc publicare | București |
Numele tipografiei | Tipografia Everest |
Editura | Nemira |
Descriere fizică | |
Desemnarea specifica a mat. | 288 p. |
Alte detalii fizice | il. color |
Notă generală | |
Textul notei | Bibliografie p. 285 |
Notă de rezumat/abstract | |
Abstract/Sumar | O colecție de căutări botanice și experimente culinare inspirate de flora spontană, cu asocieri de gusturi și tehnici de gătit din alte vremi. „Aparent paradoxal, volumul Monei Petre se poate citi atât ca studiu de istorie culinară, cât și ca schiță pentru o Nouă Bucătărie Românească, urbană și modernă. Autoarea construiește prin acest volum o versiune autohtonă de cucina povera, reabilitând o serie de ingrediente vegetale (sălbatice sau din grădinile țărănești) pe care paradigma dogmatică și uniformizatoare a Bucătăriei Naționale (festivă, opulentă, centrată pe carne) le alungase în colțul obscur al bucătăriei de post. Volumul nu este doar o carte de rețete, ci o cercetare de arheologie culinară, prin care autoarea extrage ingrediente, instrumentar, tehnici de preparare și rețete istorice, le distilează printr-un imaginar cosmopolit de chef și le proiectează pe o scenă globală foarte actuală de New Cuisines: eclectice, oneste, minimaliste.” Monica Stroe, specialistă în antropologia alimentației |
Barcode/Nr. Inventar | Număr/Ediție | Localizare | Regim resursa | Disponibil | Cota | |
---|---|---|---|---|---|---|
1. | 1039207 / 1039207 | SA | Împrumut | Da | 641.5/ P57 | |
2. | 1039206 / 1039206 | SA | Împrumut | Da | 641.5/ P57 | |
3. | 1039205 / 1039205 | F6 | Împrumut | Da | 641.5/ P57 | |
4. | 1039204 / 1039204 | F4 | Împrumut | Da | 641.5/ P57 | |
5. | 1039203 / 1039203 | F3 | Împrumut | Da | 641.5/ P57 | |
6. | 1039202 / 1039202 | F2 | Împrumut | Da | 641.5/ P57 | |
7. | 1039201 / 1039201 | F1 | Împrumut | Da | 641.5/ P57 | |
8. | 1039200 / 1039200 | D | Împrumut la sala de lectură | Da | III 37735 |
Gestiune | Regim imprumut | Ex. | Acțiune |
---|---|---|---|
D | Împrumut la sala de lectură | 1 |
|
F1 | Împrumut | 1 |
|
F2 | Împrumut | 1 |
|
F3 | Împrumut | 1 |
|
F4 | Împrumut | 1 |
|
F6 | Împrumut | 1 |
|
SA | Împrumut | 2 |
|