Gastronomie georgiană

Autor chat
Editura Junimea chat
Loc publicare Iaşi
An 2021
Subiect bucătărie georgiană (rețete) chat
artă culinară (reţete) chat
ISBN 9789733724506

II 94405

Adamovičová, Andrea
    Gastronomie georgiană / coordonare și cuvânt însoțitor de Andrea Adamovičová ; traducere de Viorica Ceruța.- Iaşi : Junimea , 2021.
    153 p. : fotogr. color.- (Colocvialia).    
    Bucătăria georgiană este bogată atât prin specialități din carne – pasăre și pește –, care se servesc cu sosuri tradiționale din nuci sau corcodușe, cât și prin preparate din legume. De pe masă nu trebuie să lipsească haciapuri (plăcintă caldă cu brânză), salatele din legu­me proaspete și un platou cu verdețuri. Tradiția adunării în jurul mesei provine din obice­iurile creș­ti­nești și la fiecare sărbătoare se servesc anumite preparate specifice. În fiecare din cele 20 de regiuni ale Georgiei, prepa­ratele tradi­ționale au un specific aparte. În afară de Paște, Crăciun, Anul Nou, nunți sau zile de naștere, în casele georgienilor este întotdeauna sărbătoare atunci când vine cineva în vizită..
    ISBN 9789733724506

    I Adamovičová, Andrea(pref.)
    II Ceruța, Viorica(trad.)

    1. bucătărie georgiană (rețete)
    2. artă culinară (reţete)

641.55(479.22)(083.12)
082.1Colocvialia


299 __ $aGastronomie georgiană
955 __ $a1
200 __ $aGastronomie georgiană $bCarte tipărită $fcoordonare și cuvânt însoțitor de Andrea Adamovičová $gtraducere de Viorica Ceruța
700 _0 $aAdamovičová, Andrea
702 __ $aAdamovičová, Andrea $4coord. $4pref.
702 __ $aCeruța, Viorica $4trad.
010 __ $a9789733724506
035 __ $aII 94405
675 __ $a641.55(479.22)(083.12)
675 __ $a082.1Colocvialia
686 __ $a62/64
608 __ $acarte de bucate
606 __ $abucătărie georgiană (rețete)
606 __ $aartă culinară (reţete)
101 __ $arum
210 __ $d2021 $aIaşi $cJunimea
215 __ $a153 p. $cfotogr. color
225 __ $aColocvialia
330 __ $aBucătăria georgiană este bogată atât prin specialități din carne – pasăre și pește –, care se servesc cu sosuri tradiționale din nuci sau corcodușe, cât și prin preparate din legume. De pe masă nu trebuie să lipsească haciapuri (plăcintă caldă cu brânză), salatele din legu­me proaspete și un platou cu verdețuri. Tradiția adunării în jurul mesei provine din obice­iurile creș­ti­nești și la fiecare sărbătoare se servesc anumite preparate specifice. În fiecare din cele 20 de regiuni ale Georgiei, prepa­ratele tradi­ționale au un specific aparte. În afară de Paște, Crăciun, Anul Nou, nunți sau zile de naștere, în casele georgienilor este întotdeauna sărbătoare atunci când vine cineva în vizită.
Barcode/Nr. Inventar Număr/Ediție Localizare Regim resursa Disponibil Cota
1. 1034225 / 1034225 SA Împrumut Da 641.5/ A19
2. 1034224 / 1034224 SA Împrumut Da 641.5/ A19
3. 1034223 / 1034223 F6 Împrumut Da 641.5/ A19
4. 1034222 / 1034222 F4 Împrumut Da 641.5/ A19
5. 1034221 / 1034221 F3 Împrumut Da 641.5/ A19
6. 1034220 / 1034220 F2 Împrumut Da 641.5/ A19
7. 1034219 / 1034219 F1 Împrumut Da 641.5/ A19
8. 1034218 / 1034218 D Împrumut la sala de lectură Da II 94405
Gestiune Regim imprumut Ex. Acțiune
D Împrumut la sala de lectură 1
F1 Împrumut 1
F2 Împrumut 1
F3 Împrumut 1
F4 Împrumut 1
F6 Împrumut 1
SA Împrumut 2

Disponibile: 8

Lăsați un comentariu