Cerealele glutenice şi boala celiacă sau Când grâul poate să ne îmbolnăvească

Autor chat
Editura Editura medicală chat
Loc publicare Bucureşti
An 2020
Subiect boala celiacă chat
intoleranţe alimentare chat
alergii chat
gluten chat
ISBN 9789733907893
Note Bibliografie p. 367-373
Când grâul poate să ne îmbolnăvească (tit. altern.)

III 38082

Mencinicopschi, Gheorghe
    Cerealele glutenice şi boala celiacă sau Când grâul poate să ne îmbolnăvească / prof. univ. dr. h.c. Gheorghe Mencinicopschi.- Bucureşti : Editura medicală , 2020 (Craiova : Printex) .
    373 p. : tab., fig..    
    Bibliografie p. 367-373
    Când grâul poate să ne îmbolnăvească (tit. altern.)
    Apariție inedită în peisajul literaturii de specialitate, această lucrare de înalt nivel științific tratează, foarte documentat și detaliat, o afecțiune cu o prevalență din ce în ce mai mare pe plan global și național, și anume celiachia sau enteropatia glutenică, boală cu variate forme de manifestare, la toate categoriile de vârstă, uneori banală, de multe ori însoțită de comorbidități, precum diabetul zaharat sau cancerul, și care afectează grav calitatea vieții, putând fi fatală. Cartea, caracterizată printr-o claritate deosebită a expunerii problemelor, oferă tuturor celor interesați de boala celiacă, medici, indiferent de specialitate, dar și nespecialiști sau pacienți, soluția simplă de vindecare: excluderea totală a glutenului din alimentație. Deosebit de utilă pentru publicul larg este și prezentarea în ultimul capitol a acelor alimente și diete recomandate suferinzilor de alergii, intoleranțe și aversiuni alimentare. Cuprins: Omul – o abordare holistică. Anatomia și fiziologia corpului uman (scurtă prezentare). Alimentul și alimentația (epigenetica). Intoleranțe și alergii alimentare. Aversiunile alimentare. Reacții adverse generate de alimente ce conțin substanțe periculoase și germeni patogeni. Descrierea unor alergii alimentare. Alimente și diete pentru suferinzii de alergii, intoleranțe și aversiuni alimentare..
    ISBN 9789733907893

    1. boala celiacă
    2. intoleranţe alimentare
    3. alergii
    4. gluten

616.34-002:664.236
616-056:613.2


035 __ $aIII 38082
299 __ $aCerealele glutenice şi boala celiacă sau Când grâul poate să ne îmbolnăvească
955 __ $a1
200 __ $aCerealele glutenice şi boala celiacă sau Când grâul poate să ne îmbolnăvească $bCarte tipărită $fprof. univ. dr. h.c. Gheorghe Mencinicopschi
517 __ $aCând grâul poate să ne îmbolnăvească (tit. altern.)
700 _0 $aMencinicopschi, Gheorghe
010 __ $a9789733907893
675 __ $a616.34-002:664.236
675 __ $a616-056:613.2
686 __ $a61
608 __ $amonografie
606 __ $aboala celiacă
606 __ $aintoleranţe alimentare
606 __ $aalergii
606 __ $agluten
101 __ $arum
210 __ $cEditura medicală $d2020 $aBucureşti $eCraiova $gPrintex
215 __ $a373 p. $ctab., fig.
300 __ $aBibliografie p. 367-373
300 __ $aCând grâul poate să ne îmbolnăvească (tit. altern.)
330 __ $aApariție inedită în peisajul literaturii de specialitate, această lucrare de înalt nivel științific tratează, foarte documentat și detaliat, o afecțiune cu o prevalență din ce în ce mai mare pe plan global și național, și anume celiachia sau enteropatia glutenică, boală cu variate forme de manifestare, la toate categoriile de vârstă, uneori banală, de multe ori însoțită de comorbidități, precum diabetul zaharat sau cancerul, și care afectează grav calitatea vieții, putând fi fatală. Cartea, caracterizată printr-o claritate deosebită a expunerii problemelor, oferă tuturor celor interesați de boala celiacă, medici, indiferent de specialitate, dar și nespecialiști sau pacienți, soluția simplă de vindecare: excluderea totală a glutenului din alimentație. Deosebit de utilă pentru publicul larg este și prezentarea în ultimul capitol a acelor alimente și diete recomandate suferinzilor de alergii, intoleranțe și aversiuni alimentare. Cuprins: Omul – o abordare holistică. Anatomia și fiziologia corpului uman (scurtă prezentare). Alimentul și alimentația (epigenetica). Intoleranțe și alergii alimentare. Aversiunile alimentare. Reacții adverse generate de alimente ce conțin substanțe periculoase și germeni patogeni. Descrierea unor alergii alimentare. Alimente și diete pentru suferinzii de alergii, intoleranțe și aversiuni alimentare.
Barcode/Nr. Inventar Număr/Ediție Localizare Regim resursa Disponibil Cota
1. 1047144 / 1047144 SA Împrumut Da 616.3/ M58
2. 1047143 / 1047143 SA Împrumut Da 616.3/ M58
3. 1047142 / 1047142 F6 Împrumut Da 616.3/ M58
4. 1047141 / 1047141 F4 Împrumut Da 616.3/ M58
5. 1047140 / 1047140 F3 Împrumut Da 616.3/ M58
6. 1047139 / 1047139 F2 Împrumut Da 616.3/ M58
7. 1047138 / 1047138 F1 Împrumut Da 616.3/ M58
8. 1047137 / 1047137 D Împrumut la sala de lectură Da III 38082
Gestiune Regim imprumut Ex. Acțiune
D Împrumut la sala de lectură 1
F1 Împrumut 1
F2 Împrumut 1
F3 Împrumut 1
F4 Împrumut 1
F6 Împrumut 1
SA Împrumut 2

Disponibile: 8

Lăsați un comentariu